Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 2

povestea calatoare craiova
Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 3
septembrie 30, 2016
povestea calatoare curtea de arges
Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 1
octombrie 2, 2016

Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 2

povestea calatoare capitolul

După ce a apărut Black, în ochii lui s-a așternut viitorul. Fly si Mira priveau cu mare atenție. Misiunea lor era să salveze lumea de lăcomie, invidie şi ură. ,,Ce voia să le transmită bunica prin Black?’’se întrebă Fly.

Atunci ochii lui Black s-au transformat în ochii bunicii şi acesta a sâsâit în semn de atenționare.

Ochii lui s-au tulburat şi frații s-au întors în prezent. Fly şi Mira nu l-au găsit pe Black niciunde. Când au revenit în camera lui Fly, au găsit șarpele încolăcit în jurul ceasului. Acesta a ridicat capul şi s-a uitat fix la gemeni. Avea aceeași privire blândă a persoanei îndrăgite de Fly şi de Mira. Fata a rămas încremenită, cu lacrimi în ochi, aducându-și aminte de draga ei bunică. În acel moment, gândul lui Fly a zburat către cartea neagră. A fugit cât de repede a putut prin holul îngust, până ce a ajuns în podul întunecat.

A început să scotocească prin cutiile prăfuite şi vechi…după ceva timp a dat de CARTEA NEAGRĂ şi a deschis-o temător. Pe prima pagină era desenat un șarpe încolăcit in jurul unui ceas. Sub el scria Angelus.

Totul era scris în latină. Pe următoarele pagini era descris un înger, numit Angelus. Menirea lui era să păzească ceasul, ce va ajuta la salvarea lumii de lăcomie, invidie și ură, până când Fly şi Mira îl vor lua, pentru a-l folosi doar în scopuri bune. ,,Dar de ce noi…de ce noi?’’ se întreba continuu Fly. ,,Cu ce am putea ajuta noi lumea…ba chiar salva-o?’’spunea el profund tulburat …

După ce a mai studiat cartea, a realizat că destinul lor era scris de mult timp.

Trezindu-se din transă, Mira a plecat în cameră cu ceasul şi a început să citească din cartea destinată ei, pentru repararea acestuia.

Deoarece ţelul lor era să salveze lumea de lăcomie, invidie si ură, era important să demonstreze că sufletul lor era curat, departe de toate aceste păcate.

– Fly, vino repede la mine în cameră! s-a auzit vocea plină de nerăbdare, dar şi uşor emoţionată a Mirei.

Acesta şi-a făcut apariția imediat, cu șarpele încolăcit pe mână.

– Ce este, Mira? întrebă Fly nedumerit.

– Am aflat cum putem repara ceasul, vino și citește și tu…!

– Acum totul are logică! Dacă nu avem ură în suflet, secundarul se va mișca, dacă nu suntem lacomi, se va roti şi minutarul, iar dacă nu suntem invidioşi, orarul se va mișca şi ceasul se va repara.

–  Totul este clar acum! spuseră amândoi fericiți.

Următoarea zi, la şcoală, frații ADRENALINĂ erau din ce în ce mai agitaţi, deoarece doreau să dea dovadă că nu au ură în suflet, pentru a pune în mișcare secundarul. Ajunși pe hol, au văzut o mulțime de copii. În spatele lor se afla un băiat sărman, pe nume Addison. Aceștia l-au întrebat de ce este supărat şi el a răspuns că e trist deoarece toți își băteau joc de el, pentru că avea haine zdrențuroase și nu își permitea rechizitele necesare.

Fly i-a dăruit mai multe haine frumoase, iar Myra toate rechizitele de care avea nevoie. El le-a mulțumit, gestul copiilor impresionându-l puternic.

Ajunşi acasă, au observat șarpele sâsâind fericit, deoarece secundarul se mișca.

În ziua următoare, când au mers la joacă împreună cu prietenii lor, s-au gândit că trebuie să pună în funcțiune şi minutarul. S-au jucat ceva timp, după care au decis să își cumpere niște bomboane. Curând, prietenii gemenilor au început să se certe , deoarece fiecare voia mai multe bomboane. Aceștia i-au calmat, împărțind bomboanele în mod egal, demonstrând că nu sunt lacomi.

Au ajuns acasă cu gândul că minutarul se va mişca, însă se înșelaseră. Au realizat că trebuia să mai treacă o etapă pentru ca minutarul să se miște. Black le lăsase special trei amintiri de la bunica lor în pod.

Au urcat, urmându-l pe șarpe. Au zărit trei cutii împachetate în catifea. Fly i-a lăsat două cutii Mirei, dând dovadă că nu e lacom. Astfel, minutarul a început să se miște.

Mai era necesar să dea dovadă că nu sunt invidioși. Au urcat in pod:

– Ce e asta, Mira?întrebă Fly.

– Nu ştiu, Fly, a răspuns Mira, uitându-se la ,,musafirul’’ din pod.

– Cine ești tu? întrebă Fly.

– Eu sunt cel mai bogat copil din lume. Tatăl meu este cel mai mare om de afaceri din Paris.

– Nu este frumos să te lauzi. Noi nu suntem bogați ca tine, dar suntem foarte bucuroși cu ce avem, în special că ne avem unul pe altul.

Atunci ,,musafirul’’ a dispărut, iar Fly si Mira au realizat că nu a existat niciun moment în care să fie invidioși pe acesta. Când s-au dus la ceas, orarul începuse să se miște:

– Fly, am reparat ceasul! exclamă entuziasmată Mira.

La aflarea veștii, Fly își dorea nespus de mult să o readucă pe bunica Elena în dimensiunea lor. Mira devenise sceptică în privința lui Grand-mére și i-a mărturisit lui Fly.

– Nu ar trebui să o readucem pe Grand-mére în dimensiunea noastră atât de repede. Trebuie să cautăm mai multe mesaje și instrucțiuni pe care ni le-a lăsat bunica Elena.

– Mira, tu nu înțelegi că de-abia aștept s-o readuc în dimensiunea noastră!

Atunci, Fly a plecat supărat în dormitorul său, gândindu-se la ceea ce îi spusese sora sa. Fiind foarte nervos, acesta s-a teleportat într-o dimensiune pe care nu o mai văzuse până atunci.

El îşi amintise de mesajul bunicii. Aceasta îi spusese în mai multe rânduri că atunci când este nervos sau fericit, se poate teleporta în orice dimensiune.

Grand-mére îi mai spusese că această superputere a moștenit-o de la tatăl său, care murise de mulți ani într-un accident de mașină. Tatăl o folosise de foarte multe ori pentru a ajuta oamenii, pentru că aceasta era meseria” lui, şi în schimbul binelui pe care îl făcea, oamenii îşi arătau recunoştinţa. Era însă doar un gând ce îi trecea prin minte în acel moment.

După ceva timp,a auzit o voce cunoscută,strigându-l:

– Fly! Fly! Întoarce-te!

Acesta a ascultat spusele. Iar în spatele lui a apărut Grand-mére.

Mira era agitată. Se plimba prin casă fără motiv.Nu îi plăcea să se certe cu Fly. Dar câteodată voia doar să țipe și să-i spună cât de greșit și prostesc era modul lui de a gândi și se ura pentru asta.

Se apropie de scări și începu să le urce.Își lipi urechea de ușa dormitorului lui Fly. Nu se auzea nimic. Apasă pe clanță și întredeschise ușa.

– Fly! spuse Mira. Îmi pare rău!

Când intră, totul părea încremenit. Așternuturile patului erau nemișcate, posterele erau neatinse, iar teancul de cărți arăta la fel de bizar așezat în acea formă. Pe podea un bilet strălucea, luminat de razele care pătrundeau pe geam. Îl citi de câteva ori. Era o adresă.

Biletul îi căzu din mâini. Îl ridică și se uită la el de atâtea ori, încât reuși să memoreze forma fiecărei litere.

Se repezi afară din cameră și alergă până în fața garajului. Își luă bicicleta ascunsă în spatele unor sticle mari de plastic. Începu să pedaleze din ce în ce mai repede ,fără să se mai gândească la altceva. Singurul lucru pe care îl avea în minte era chipul contorsionat de frică al lui Fly. Ar fi vrut să fie acum lângă ea, să-i râdă în față, să-i spună că ea a avut dreptate, cum s-a întâmplat de fiecare dată .

Se uită în jos, la blugii pe care îi rupsese săptămâna trecută. Gaura se mărise, descoperindu-i genunchiul. Dar continuă să pedaleze.Pentru că o să-l salveze pe Fly. Indiferent de consecințe…

O durere stridentă i s-a strecurat în corp, vederea încețoșându-i-se cu fiecare clipă ce trecea, gândurile sale pierzându-şi firul în ameţeală. Încercă să rămână treaz,

neştiind cât timp fusese inconștient. Ochii lui încă nu se ajustaseră razelor radioase de soare, ce intrau pe geam ,câteva fâșii de lumină aterizând pe chipul său.

Totul părea neschimbat în camera lui, până ce un bărbat înalt,cu pielea cafenie, într-un palton cenușiu, intră galant pe ușa dormitorului lui Fly.

– Vrei o aspirină? Vocea sa avea un ton jos, prietenos.

Fly îi studie atent înfățișarea și dădu din cap.

– Aici ,ține! Îi dăduse paharul cu apă ,schițând un uşor zâmbet . Ce noroc pe noi să te fi trezit acum,o să ajungem la timp!

Fly era obosit.Poate doar visa, poate când se va trezi, bunica va fi în bucătărie cu Mira, râzând împreună la o glumă ce numai ele o puteau înțelege.

– Hei! Ochii gri ai bărbatului stăteau la același nivel cu ai băiatului. Hai să mergem!

– Dar …Unde ne ducem? Vocea sunase ca o sticlă spartă.

,,Pleacă cu el, ce s-ar putea întâmpla?„îl îndruma o voce care părea cunoscută.

Fly s-a ridicat ușor de pe scaun, deplasându-se amețit.

– Așa credeam și eu!a zis cu un ofatat.

Aflat în mașină, băiatul era somnoros și agitat, neștiind ce se întâmplase . El se uită dintr-o parte în alta ,ajungând să își întâlnească din nou privirile în oglinda retrovizoare cu acel om. Ochii lui îl străpungeau pe Fly, făcându-l să amorțească, și în scurt timp ,adormi.

Bătăile aleatorii din geamul mașinii în care se afla îl treziră pe băiat. Bărbatul a deschis portiera mașinii, încet, zâmbind la Fly. El nu părea a fi un om rău, ba din contră, părea prietenos.

– Urmează-mă, te rog! spuse omul pe un ton plăcut.

Băiatul ieși din mașină, fiind confuz și oarecum speriat. Cei doi au intrat într-un conac înconjurat de brazi. Merseră pe un coridor întunecat.

– Am auzit multe despre tine! spuse bărbatul. De la bunica ta …Elena… Așa o chema ?întrebă bărbatul.

Băiatul tresări spunând…

– De unde o cunoști pe bunica Elena?

– E o poveste lungă. Dar,doar atât îți spun: Bunica ta te vrea!

Fly rămase surprins.Oare ce avea să însemne asta?

După câteva secunde de tăcere,omul, cu un aer misterios, îl conduse pe băiat într-o încăpere întunecată ,cu un birou înalt. Scaunul se rotea domol.

Deodată, în fața lui Fly apăru o siluetă neagră, cu un baston de lemn sculptat în mână. Era Grand-mére.

– Bunico! Ce dor mi-a fost de tine !

– Nu e timp de dulcegării! răspunse Elena.

Între timp, Mira ajunse la conac. Omul își dădu seama de o prezență suspectă. Mira intră încet în camera unde se afla Fly.

Bărbatul în negru se apropie de fată silențios.

– Ai venit să îți aperi frățiorul?

– Cine ești tu ?Ce vrei de la mine?

– Să zicem pe scurt: lucrez pentru Grand-mére.

– Bunica Elena? Cum e posibil?

– Ai auzit bine. Lucrez pentru bunica ta, zise barbatul misterios, în timp ce dispărea în umbră.

– Despre ce tot vorbeşte, bunico? a intrebat Mira speriată.

– Nu ştiu, nepoata mea, a spus bunica cu o voce bâlbâită.

Fly, încă supărat pe Mira, a fugit la bunica lui şi a întrebat-o:

– De ce vorbeşti cu ea? Sora mea crede că eşti o persoană rea, a zis Fly în timp ce se uita urât la Mira. Este adevarat că eşti bună, nu, bunico?

– Să spunem că da, dragul meu…

– Deci am avut dreptate! Bunica este rea! a tresărit Mira.

– Tu să taci, a zis Fly nervos, împingand-o pe Mira, aceasta căzând.

– Ce s-a întamplat cu tine, Fly?

În timpul disputei dintre cei doi, chipul bunicii nu trăda niciun fel de emoţie, deşi cu siguranţă îşi dorea să pună capăt acelui conflict.

– Mira, Fly, încetaţi! Nu cred că vă doriţi să fac infarct!

Fraţii Adrenalină se opriră din ceartă, iar bunica îl luă pe Fly de mână şi îi spuse:

– Vino cu mine!

– Fly, nu pleca, te rog! îl imploră Mira.

– Pa, Mira! îi răspunse acesta, destul de hotărât să o urmeze pe bunică, şi curios în acelaşi timp să vadă ce se va întâmpla.

– Te rog, Fly! zise Mira cu lacrimi cristaline în ochi.

– Hai să mergem, Fly! zise bunica.

Fly se gândi să-i dea ceasul Mirei şi îi spuse:

– Mira, eu acum plec. Îţi dau ţie ceasul. Când iţi va fi dor de mine, te rog să-l deschizi!

Mira rămase îngheţată. Era şocată de alegerea fratelui ei. Parcă i se făcuse deja dor de el. Ar fi vrut să-l deschidă în orice clipă. “Pe fratele meu l-au captivat amintirile, însă pe mine nu!” îşi spuse ea. În acest moment, Mira nu mai era cea de odinioară. S-a decis să plece în căutarea fratelui său pentru a-i băga minţile în cap. Dar oare în ce lume îl dusese bunica Elena pe Fly? Mira plecă, neştiind unde se duce. În gândul ei erau numai Fly şi Black. După ceva timp, realiză că e în zadar. Ea decise că trebuie să deschidă ceasul. Zis şi facut. Deschise ceasul, dar ce? Unde ajunsese?

Era în faţa unei clădiri uriaşe cu niste bodyguarzi în faţă. Clădirea era imensă şi parcă încăpea în ea o întreagă organizaţie de răufăcători.

În faţa acestei clădiri se afla o poartă mare. Mira se apropie de ea. Spre surprinderea ei, bodyguarzii nu au facut niciun pas. Parcă erau împietriţi. Mira deschise poarta. Aceasta era destul de ruginită, deoarece se auzi un scrâşnet terifiant. Mira se sperie şi scăpă ceasul pe jos. Când îl ridică, aceasta observă un bilet pe cadranul ceasului. Apăruse din senin. Pe el scria: Bună, Mira! Sunt Fly. Această locuinţă a fost construită de mine în anul 1998. Este complet părăsită şi dărăpănată, pentru că nu a fost niciodată nevoie de ea. Eu m-am gândit încă din copilărie că bunica nu este o persoană tocmai bună. Şi de aceea parcă visam mereu. Mă gândeam de fapt la ce să construiesc şi ce aş putea face pentru a preveni victoria bunicii şi a prietenilor ei. Astfel, m-am dus cu bunica pentru a o face să creadă că sunt de partea ei şi pentru a culege informaţii utile. Şi mai este ceva. Putem comunica prin ceas. Am şi eu unul identic. Uite cum funcţionează: dacă secundarul se mişcă o dată, semnifică litera A. Dacă se mişcă de două ori, semnifică litera B, şi aşa mai departe. Acum, intră în casă!”

După ce Mira a intrat în casă, a realizat că Fly avea un plan genial. Era mândră de el. Dar oare ce plan avea bunica? Oare ce armată avea? Erau prea multe întrebări fără răspuns.

Casa era un fel de labirint. Mira nu ştia pe unde să se ducă. Biata fată era pierdută. După ceva timp de mers prin casă, ea auzi nişte oameni vorbind. Se auzeau dintr-o cameră alăturată. Ea a mers lângă uşă şi a început să asculte:

– Generale, când vom termina? Am obosit!

– Taci, Frank, minionul meu loial! Ştii bine că şefa vrea ca totul să fie perfect. Ea a terminat deja primul pas din plan. Dacă nu terminăm de pus capcanele repede, va fi vai de noi!

– Mă rog, eu mă duc să verific dacă celelalte capcane sunt în ordine.

Frank deschise uşa şi o văzu pe fată.

– Deja ai ajuns? Ai auzit totul, aşa-i?

Fata observă că secundarul se mişcă astfel încât să formeze cuvântul “fugi”.

După codul primit prin ceas, ea a luat-o la goană, însă Frank o urmărea. Îşi dădu seama că nu apucase să vadă cu cine vorbea acesta. Speriată, Mira se ascunse într-o cameră cu o uşă mai greu de văzut, dar asta nu l-a împiedicat pe Frank să spargă uşa. Era încolţiă. Se uită la ceas. Primea un mesaj. Acesta spunea: “cartea roşie”. În cameră era o bibliotecă cu multe cărţi colorate, însă doar una era roşie. Mira trase de carte. Sub ea apăru o gaură prin care ajunse în faţa casei. Se uită în jur, apoi la ceas. Ea îşi spuse în gând: “Merci, Fly!”.

Ajunsă din nou in faţa casei, uimită , Mira nu ştia ce se întâmplă. Speriată, se uită la ceas şi văzu că Fly îi trimise un mesaj: ,,Frank este supusul bunicii ,cel mai bun luptător al ei.Trebuie să fugi de el. În apropiere este o pădure unde se află o scorbură marcată cu roşu.Ascunde-te în ea şi culcă-te. Este aproape seară. Poate eşti obosită. Mâine du-te în faţa casei, unde vei primi un mesaj”.

Mira ascultă mesajul fratelui ei. Dimineaţa următoare se duse din nou în faţa casei şi găsi următorul mesaj :,,Du-te în grădina din spate unde vei găsi un copac foarte mic. Sapă o groapă şi vei găsi un indiciu foarte important”. Fata urmă sfatul. Săpă groapa, însă timp de zece minute de săpat, nu găsi nimic. Se dădu bătută, însă în raza soarelui se arăta ceva strălucind. Era un cufăr preţios de argint. Îl deschise şi spre uimirea ei, în acel cufăr imens era o cheiţă minusculă camuflată în cutie. Deşi era foarte obosită, era şi fericită fiindcă a descoperit un indiciu important.

Intră în casă pe furiş, ca să nu fie auzită, şi începu să caute uşa potrivită cheii. La etaj, a descoperit o uşă veche din lemn. Dintr-o dată, se auziră nişte paşi ce urcau scările. Fata a deschis repede uşa şi s-a încuiat acolo.Vocea lui Frank se auzi:

– Trebuie să o găsim pe fată, ne poate strica toate planurile…Scotociţi în toate camerele, colţişoarele, absolut peste tot.

– Înţeles! spuseră mai multe voci de bărbaţi.

Mira începu să plângă. Îi era foarte frică. Se uită la ceas şi citi mesajul:,,Fii curajoasă,eu am încredere în tine”.

Bărbaţii, împreună cu Frank, o căutau neîncetat pe Mira. Aceasta se ascunsese în dulapul din camera misterioasă. Acolo a găsit o carte, a deschis-o cu grijă , iar din ea ieşiră nişte scântei, după care o hologramă a bunicii. Aceasta îi tot spunea să nu se lase până când nu va rezolva misterul. Bărbaţii au intrat în camera în care se ascundea Mira, iar aceasta se uita speriată printre crăpăturile dulapului. Frank se apropie, îl deschise şi din el ieşi fata, luând-o la goană prin casă. La un moment dat, a fost prinsă şi încuiată în una din camere.

Speriată şi confuză, se uita la ceas; primise un mesaj de la Fly: ,,Ieşi pe geam, te aştept afară”. Bucuroasă că îşi revede fratele ,a deschis repede geamul şi s-a dus la locul stabilit. Îşi luă fratele în braţe şi fugiră către o ascunzătoare secretă. Mira spuse:

– Credeam că stai cu bunica ca să duci la bun sfârşit planul!

– Bunica a aflat şi am fugit înainte să mă prindă.

Stătură toată noaptea de vorbă pentru a concepe un plan.

Dimineaţa, găsiră o carte mare plină cu informaţii ajutătoare şi pe Black: ,,Cum ajunseră astea aici?”se întrebară ei. Au luat cartea şi au citit din ea în ascunzătoare. Câte informaţii erau acolo!Acum totul se lega. Bunica le dorea puterile celor doi. Ce e de făcut? Cineva a bătut în scorbură, era Frank…le găsise ascunzătoarea.

Au aruncat o privire afară şi au zărit un bărbat de culoare, înalt, cu păr cărunt si cârlionțat , îmbrăcat într-un costum impecabil, în timp ce o pălărie cu boruri mari îi acoperea parţial chipul. Timpul blestemului pus pe Black de către bunica s-a încheiat, așa că Black și-a recăpatat forma sa de înger, mai exact Angelus, acesta fiind îngerul păzitor al celor doi frați, având părul lung și blond , ochii albaștri , aripi de catifea și un costum alb din mătase. Printr-o mișcare fulgerătoare, Angelus îl lovește fatal pe Frank. Din cauza fricii , puterea teleportării lui Fly s-a activat. Din păcate , el nu putea să aleagă unde să se teleporteze , trezindu-se în mijlocul deșertului.
Între timp, Frank şi-a revenit cu ajutorul puterilor date de bunică, pentru a duce la bun sfârșit misiunea de a-i captura pe cei doi fraţi.
Ei hotărăsc să o ia pas cu pas în căutare de apă și hrană. După ore bune de mers în cerc , Fata Morgana li se arătă sub forma unei oaze. Ajungând acolo , nu găsesc o oază , dar găsesc niște urme de cămilă , ce se dovedesc a fi cruciale, deoarece îi conduc la un beduin. Acesta zice ceva în arabă, şi fiindcă Angelus era îngerul lor păzitor şi cunoştea limba, le traduce zisele străinului. Beduinul îi conduce într-un sat. Odată trecuți de porțile acestuia , ei observaseră case construite într-un mod nemaivăzut. Intrară în cea mai mare clădire, biblioteca , unde găsesc două cărți cu numele lor scris pe ele. Deschizându-le, au descoperit că aveau puteri extraordinare, de care ei încă nu aflaseră. În acel moment, Mira și-a dat seama că avea o putere specială legată de propriul ei ceas. Această putere era de a vedea pasaje scurte din următoarea zi prin vise , dar avea şi dezavantajul de a transmite informații eronate uneori.
Fly, cunoscând deja harul cu care era înzestrat, nu a fost la fel de uimit ca și sora lui , dar a aflat cum să-și controleze puterea , aceasta bazându-se pe starea lui de spirit.

Frank, întorcându-se la conacul bunicii , îi raportează că gemenii au reușit să fugă. Bunica strânge trupe, știind unde i-a teleportat ceasul, și a trimis oamenii după ei. În acea noapte, Mira a avut o viziune, care îi avertiza că cineva îi caută. Dimineața , Mira ,amintindu-și visul, l-a avertizat pe fratele ei. Aceștia se întorc la bibliotecă pentru o căuta mai multe informații despre puterile lor.
Fly, din greșeală, zăreşte o hartă a deșertului. Găsind ieșirea, s-a decis să se teleporteze împreună cu sora lui într-un loc cu multă vegetaţie, despre care a crezut că le va oferi protecţie . Ei credeau că au scăpat de urmărire, însă nu știau că bunica, atotștiutoare, aflase unde s-au teleportat.

Între timp, oamenii conduși de Frank au primit ultimele coordonate, aceștia schimbându-și traseul şi îndreptându-se spre gemeni.
După aproape o jumătate de zi, slujitorii bunicii au ajuns în jungla în care reuşiseră frații Adrenalină să se teleporteze. Mira, auzind o mulțime de foșnituri, și-a luat fratele și s-au urcat într-un copac. Uitându-se în direcția de unde se auzeau foșniturile , au observant urmăritorii, în frunte fiind Frank.
Deoarece aceştia căutau în toată jungle , Fly și Mira și-au petrecut noaptea la înălţime, dorindu-şi din toată inima să scape cu bine din acea situaţie delicată.

În noaptea aceea grea , viziunea Mirei i-a avertizat să nu se teleporteze, deoarece bunica-în acea viziune- citea o carte numită „Istoricul Teleportărior”.
Când s-au trezit, s-au uitat în jur și au observant că urmăritorii dispăruseră. Astfel, frații au coborât din copac şi, datorită viziunii, au hotărât să meargă, renunţând astfel pentru o perioadă la teleportare. Deshidratați fiind, aceştia s-au dus în căutarea unei surse de apă. S-au plimbat până au dat de o cascadă cu apă rece şi limpede.Gemenii au băut pe saturate, şi găsind niște fructe, și-au potolit foamea. Fiind zemoase și dulci, și-au păstrat câteva și pentru drum.

Frank a intuit că frații erau în junglă, așa că i-a căutat din nou, cu şi mai multă vigilenţă, reuşind în cele din urmă să-i descopere pe cei doi. După ce i-a urmărit niște ore bune, a reușit să-i captureze. Angelus, fiind Îngerul lor păzitor, i-a salvat distrăgând atenția oamenilor conduși de Frank. Profitând de ocazia ce s-a ivit, Fly și Mira au reușit să scape. Au realizat un detaliu șocant, dar prea târziu…Angelus fusese capturat!

În acea noapte, Mira a visat un conac părăsit. Într-o cameră se afla Frank împreună cu Angelus. Fata s-a trezit brusc. Îl trezi pe Fly și îi spuse ce a visat. Fly îi spuse:

– Ar fi bine să plecăm de aici! De când am ajuns în acest loc te porți ciudat. Mira se întristă, crezând că Fly își bate joc de ea. Cei doi frați plecară din junglă. După câteva ore de mers, ei au ajuns înapoi în deșert.

– Hai la bibliotecă pentru a găsi o hartă ca să ajungem acasă, spuse Fly. Mira răspunse aprobator: -Sunt de acord. Dar mai bine ne-am grăbi, căci în curând se va întuneca. După treizeci de minute, cei doi au ajuns la bibliotecă. Răscolind într-un dulap plin cu suluri din piele aranjate îngrijit pe categorii, au scăpat câteva pe jos. Gemenii au observat o lumină care provenea din spatele raftului. Au dat sulurile la o parte și în fața lor a apărut un portal.

– Mira, să intrăm? întrebă Fly gânditor. -Va trebui să ne asumăm riscul. Poate că vom găsi conacul din visul meu.Să intrăm! Cei doi au intrat. După cum spusese Mira, ajunseseră în fața conacului. Acesta era părăsit, neatins de picior omenesc. Fata s-a apropiat sfioasă de casă. Fly a rămas în spate. În fața Mirei se afla o ușă mare cu un semn format din litere în latină. -Fly, vino aici!

Băiatul s-a apropiat repede la chemarea surorii sale.

– Uite! Citește tu ce scrie!

Pe bilet scria:”Aveți grijă, problemele de le rezolvați, capcanele de le treceți, de bine vă înțelegeți, răspunsul îl veți găsi…”

– Hm… ce înseamnă asta?

– Nu știu, Mira, răspunse Fly mirat.

Băiatul a deschis ușile. S-a creat un scârțâit și un ecou în prima odaie a conacului. În cameră se afla un birou vechi, un dulăpior și multe tablouri. Tot plimbându-se prin odaie, au observat că pe birou se afla o scrisoare de la bunica Elena: „ Bravo! Vă felicit pentru că ați găsit locul în care este capturat Angelus. Acum va trebui să îl găsiți pe dragul vostru înger păzitor”.

– Ce facem acum? întrebă Mira.

– Trebuie să îl căutăm pe Angelus! răspunse Fly.

Gemenii au auzit niște zgomote ciudate venind de la etaj. Au fugit să vadă ce se întâmplă. Ei au urcat pe scări. Deoarece se grăbeau, Mira s-a împiedicat și a căzut. Din camera de unde se auzeau sunetele, au ieșit niște soldați înalți, bine legați, cu părul negru și costum de armată. Aceștia s-au dovedit a fi soldații lui Frank. Ei au răpit-o pe Mira care a început să țipe. Soldații au luat-o pe fată într-un loc unde nimeni nu călcase. De fapt, Mira se înșelase. Acolo era și Angelus, legat de scaun cu o sfoară groasă. Fata, văzând acaestea, s-a speriat , dându-și seama că și ei i se va întâmpla același lucru. Fly s-a panicat, neștiind ce să mai facă. Plimbându-se pe hol, a observat că Mirei îi căzuse ceasul de la mână. S-a uitat pe cadranul acestuia și a citit codul format din bătăile secundarului:”Nu te da bătut! Trebuie să ai încredere în tine!”. Mesajul era de la Angelus. Fly s-a hotărât să exploreze clădirea. La capătul unui coridor, băiatul a văzut o umbră ce a dispărut după o secundă. Trebuie să o găsesc pe Mira”, și-a spus băiatul. În curând a auzit alte zgomote şi a continuat să meargă până în dreptul ușii de la care proveneau sunetele. Ușa era făcută dintr-un lemn negru, care pe alocuri se decolorase şi putrezise. Fly și-a luat inima în dinți, a răsuflat adânc și a intrat …