Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 9

povestea calatoare drobeta
Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 10
septembrie 23, 2016
povestea calatoare deva
Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 8
septembrie 25, 2016

Aventurile Fraţilor Adrenalina – Capitolul 9

povestea calatoare oradea

În acestă dimineață de vineri, gemenii Adrenalină se trezesc devreme, bucurându-se că nu au școală, din cauza unor festivități ale orașului. Mira dă buzna în camera lui Fly și reușește să-și trezescă fratele doar pronunțând numele „Sara”, la auzul căruia acesta se dezmeticește de-a binelea.

Cei doi coboară la micul dejun, unde o găsesc pe mama lor, frumos pregătită pentru festivitatea la care urmează să participle, festivitate organizată cu ocazia unei descoperiri făcute în cadrul unui proiect legat de medicina modernă. La masă, gemenii încearcă să afle mai multe informații legate de moartea tatălui lor, informații ce-i vor ajuta în descoperirea modului de a-l aduce înapoi, în dimensiunea lor, fără intermediul șarpelui White.

– Mamă, cum era tata înainte de accident? Nu-mi prea amintesc nimic despre el și … era tata.

– Mira! Tatăl vostru a fost cel mai bun om pe care l-am întâlnit în viața mea. Nu știu cum să vă spun asta vouă, dar Cerul este norocos să îl aibă acolo sus. M-a durut mult când l-am pierdut, dar în acea vineri, la ora 15:30, pe patul de spital, m-a rugat să țin totul ascuns până voi veți crește destul de mari ca să înțelegeți. Atunci am inventat toată povestea cu accidentarea lui. De fapt, el era foarte grav rănit și a găsit o soluție de a se reinventa. Tot ce trebuia să facă era să se teleporteze în lumea în care își făcea experimentele, dar a stat prea mult timp acolo și a rămas blocat până când cineva îl va elibera. Aș fi mers chiar eu, dar puterea mea de călător inter-universal ți-am dat-o ție, Mira, la naștere. După ce veți fi destul de bine antrenați, veți putea să vă folosiți ceasurile, nu numai pentru a trimite mesaje. Puterile familiei Adrenalină sunt mai mari de atât!

După ce au rămas nedumeriți câteva momente, Fly s-a hotărât să vorbească:

– Dar …, mamă, noi nu călătorim în timp și nici nu trimitem mesaje cu ajutorul ceasurilor!

– Voi credeți că eu nu știu ce faceți voi? Par atât de bătrână încât să nu știu ce fac copiii mei? Uitați, oare, că fac parte din familia Adrenalină? Și eu am avut multe puteri în tinerețe, dar vi le-am dăruit vouă când v-ați născut. Știu că i-ați găsit pe Black și pe White. Și eu i-am găsit, cu mulți ani în urmă, în podul casei, dar am ascuns unele cutii, sperând că nu veți fi la fel ca mine. Scumpii mei, eu știu că încercați să scăpați lumea de Ură, Lăcomie și Invidie și vă rog ca, de acum încolo, să îmi cereți ajutorul oricând veți avea nevoie.

– Mulțumim, mamă! Noi credeam că te vei înfuria aflând că trebuie să ne luptăm cu bunica Elena, care a trecut de partea Răului! Baftă azi!

– Baftă și vouă! Și nu uitați să vă ajutați reciproc. Ah, da! Și, de acum înainte, să nu ocoliți subiectul când sunt de față. Iar când e nevoie, puneți-mi întrebările la care nu reușiți să găsiți singuri răspunsul. Vă voi da, oricum, informațiile de care aveți nevoie!

Rămași singuri în casă, Mira și Fly încearcă să afle cum să se întoarcă la ziua în care a dispărut tatăl lor.

– Fly, poate ar trebui să-l întrebăm pe Black sau pe White …. Din câte am văzut până acum, toate ideile bune au venit de la ei!

– Eu aș vrea să știu ce s-a întâmplat cu ei. Până când au început să dea sfaturi se înțelegeau bine, dar apoi au început să se certe. Se pare că se ceartă de când am apărut noi. Totuși, sunt șerpii trimiși de familie să ne apere și au multe lucruri în comun: Black e negru, iar White e alb; Black e Angelus, iar White e Angelius; și amândoi sunt aici cu același scop: să ne protejeze pe noi doi. Nu ți se pare că e ceva ciudat la mijloc?

– Am descoperit câteva lucruri ciudate chiar ieri seară. După ce am ajuns acasă, am găsit o nouă carte pe biroul meu și am aflat tot felul de amănunte interesante în ea. Se pare că White și Black au fost doi frați gemeni, care trăiau printre îngeri și care, atunci când ne-am născut noi, au primit sarcina de a ne lua în grija lor. Black m-a luat în grija lui pe mine, iar White, pe tine, având în vedere că noi avem temperamente atât de diferite. Se pare că bunica Elena i-a închis pe cei doi șerpi și le-a dat nume după culorile lor. Înainte să moară, bunicul l-a luat pe White și l-a închis în oglinda din atelierul său, știind că vei merge să-l cauți, la un moment dat.

– Și ce are asta de-a face cu cearta dintre ei? întrebă Fly, nedumerit și fierbând de curiozitate.

– Cei doi erau frați gemeni dar și cei mai buni prieteni, neexistând secrete între ei. Totuși, într-o zi, Black a observat că fratele său este tot mai distant, fiind prea preocupat de cercetările pe care le făcea în legătură cu Grand-mere. Black, care a a fost mai apropiat de bunica în copilărie, nu l-a crezut, inițial,  pe White, când acesta i-a spus adevărul despre Grand-mere și că trebuie să ne protejeze de ea; era prea atașat de bunica. Datorită acestei descoperiri a lui White, cei doi au luat hotărârea să ne protejeze amândoi, dar să nu-și mai vorbească. Planul lor a mers bine un timp, dar Grand-mere s-a schimbat și mai mult. Black l-a acuzat pe White că a ajutat la schimbare și, atunci, bunicul, înainte de a muri, l-a închis pe Angelius în oglindă. Astfel, cei doi au fost separați.

– Deci, Black și White, Angelus și Angelius sunt la fel ca noi? …. Ok, să zicem că am înțeles ce s-a întâmplat, dar tot vreau să vorbesc cu amândoi, ca să ne ajute la mânuirea ceasului. Trebuie să-l readucem pe tata aici, în prezent, lângă noi, dacă ai uitat cumva, scumpa mea surioară!

Cei doi copii au zbughit-o în pod, unde au găsit șerpii încolăciți în colțuri separate. Când gemenii au intrat în încăpere, cei doi șerpi s-au transformat în două ființe umane: White a luat înfățișarea lui Angelius, iar Black a devenit Angelus. Cei doi s-au mai destins puțin de dragul gemenilor, dar se simțea tensiunea dintre ei.

– Vrem să aflăm cum să ne întoarcem în timp, în ziua accidentului tatălui nostru, ca să-l prevenim. Mama, jurnalele și toate indiciile ne-au trimis la voi, deci așteptăm niște lămuriri, poate chiar niște instrucțiuni care ne-ar putea fi de folos.

– Ca să călătoriți în timp, trebuie să vă deschideți petalele sufletului și să vă lăsați cuceriți de bucuria pură a copilăriei. Din câte cred că ați putut observa deja, sub stăpânirea furiei care înrobește ajungeți în alte universuri. Dar ca să călătoriți în timp, nu vă puteți impune să fiți bucuroși; lucrul acesta trebuie să se întâmple de la sine. Asta am descoperit eu în toți acești ani de studiu, le explică White.

– În ceea ce privește călătoria într-o perioadă exactă a timpului vă pot ajuta eu, adăugă Black. Tot ce trebuie să faceți este să vă uniți puterile și să vă gândiți la unison la perioada respectivă de timp. Informațiile pe care le dețineți despre acea epocă trebuie să fie cât mai exacte cu putință. Ceasurile vă pot ajuta în acest sens. Ele trebuie să fie sincronizate pe ziua, luna, anul, respectiv data și ora la care vreți să ajungeți.

– Dar cum să sincronizăm ceasurile? Cu ora e ușor, știm să citim ceasul de la șase ani, dar cu data cum rămâne?

– Secundarul de pe ceasul tău, Mira, va arăta anul, iar pe spate vei seta primele trei cifre. Apoi, dacă vrei, poți pune a patra cifră. Minutarul va seta data, câte două minute pentru fiecare zi a lunii și acestea vor reprezenta luna; douăsprezece ore pe cadran, douăsprezece luni. Ca să fiți siguri că veți fi pregătiți, vă puteți seta ceasurile de dinainte. Astfel, ele vă vor purta înapoi în timp. Fly, ceasul tău vă va transporta exact la ora la care vreți să mergeți. În ce privește călătoria în viitor, nu vă mai pot ajuta.

– Fiți totuși atenți: când starea voastră de spirit va devein tensionată sau când veți fi furioși unul pe celălalt, cele două ceasuri vă vor separa, trimițându-vă spre universuri și timpuri diferite. Nu vă puteți juca cu așa ceva ca atunci când trimiteați mesaje cu ajutorul ceasurilor sau îl păcăleați pe valetul bunicii voastre – Frank îl chema, nu-i așa?

– De ce aburești copiii cu tot felul de informații inutile, White? Știu că vrei să pari deștept, dar nici chiar așa! Copii, spuse Black, când veți fi tensionați sau și mai rău, furioși unul pe celălalt, veți merge în timpurile si universurile în care se regăsesc cel mai mult efectele urii, lăcomiei și invidiei asupra oamenilor și a tuturor ființelor. Dacă rămâneți prea mult timp, veți fi blocați acolo ca și tatăl vostru.

– Și cum vom ști că am stat prea mult timp acolo?  întrebă Mira, impacientată de ideea de a se pierde în alt timp sau, mai rău, în alte universuri.

– Fiecare ceas creat de bunicul vostru are un microcip implantat. Astfel, ceasul simte când veți călători și își va declanșa sistemul de protecție. Din momentul în care mergeți în acel timp sau univers, veți avea exact douăsprezece ore ca să găsiți drumul spre casă. Pentru revenire trebuie, de obicei, să rezolvați o ghicitoare dintr-o carte sacră sau să deschideți alte ceasuri – nu cred ca va fi atât de greu. Totuși, ca să călătoriți în timp va trebui să fiți antrenați și să vă cunoașteți puterile, ale voastre și ale ceasurilor.

– Ok … să zicem că ne-am prins cum stă treaba cu călătoriile. Dar cum ne vom antrena sau pregăti? Și voi, ca și mama, ați pomenit de asta, dar nu ne-ați dat alte lămuriri! Și cum vom putea călători în viitor? White, Black, ne puteți răspunde?

– Ca să vă antrenați va trebui să luați legătura cu CONSILIUL CĂLĂTORIEI.

– Cu ce?! întrebară frații la unison.

– Consiliul Călătoriei este format din cei mai mari călători în timp și în universuri paralele. Tatăl vostru a făcut parte din el până când s-a rătăcit, iar mama voastră a trebuit să renunțe la Consiliu, îl lămuri Black.

– Și cu ce ne ajută o adunare de oameni care pot călători în timp? întrebă Mira furioasă.

– Ei vă vor da mai multe informații și vă vor ajuta să vă înțelegeți puterile, le spuse White gemenilor Adrenalina.

După tăcerea apăsătoare care a durat câteva secunde, Fly, pe un ton curios și nerăbdător, în comparație cu sora lui care era gata să explodeze de încordare, a intervenit:

– Oare vom putea ajunge la ei?

– Singura voastră șansă este ca ei să vă contacteze. Dar aceasta se va întâmpla doar dacă vor vedea că inima voastră e plină de puritate, de altruism și de inocență.

– Dar noi, copii fiind, nu putem să avem decât o inimă curată! Iar puterile noastre nu le-am folosit niciodată pentru fapte rele. Tot ce ne-am dorit a fost să reușim să salvăm lumea și totodată să ne reîntregim familia.

– Atunci, când ei vor considera că sunteți pregătiți pentru marea întâlnire, vi se va deschide un portal către Consiliu.

Chiar în clipa în care White a terminat de vorbit, o explozie de lumină se zări dinspre ceasurile gemenilor și, prin niște unde luminoase, cei doi s-au făcut nevăzuți.

– Să înceapă aventura! A exclamat Black entuziasmat.

– Presimt că aventura aceasta va fi chiar mai mare decât cele prin care au trecut strămoșii lor! spune White, cu o voce obosită, dar nerăbdătoare în același timp, ca și cum nu ar ști ce să creadă despre aventurile viitoare ale gemenilor  Adrenalină.

La doar cinci minute după dispariţia miraculoasă din pod, gemenii Fly si Mira se trezesc într-o cameră albă, iar deasupra lor stă o doamnă cu o coafură perfect aranjată, într-un costum negru ca tăciunele, care avea înfăţişarea unei învățătoare protectoare, care iubește copiii. Toate iluziile gemenilor despre doamna respectivă se risipesc însă când aud timbrul poruncitor al vocii ei, care îi face să se cutremure din adâncul sufletului:

– Veniţi cu mine și nu rămâneţi în urmă! Nu am timp să caut peste tot după copii neastâmpăraţi cu puteri speciale!

– Dar, doamnă, eu, ă…

– A, nu v-am spus, să nu scoaţeti nici cel mai mic sunet! Unii de pe aici nu tolerează copiii nici măcar cît mine.

Conduși de doamna misterioasă, gemenii ajung în fața unei încăperi cu ușile din sticlă. Pe pereți se pot vedea oglinzi, iar cei doi copii observă, cu surprindere, că sunt altfel îmbrăcați. După ce o urmează pe doamnă în încăperea misterioasă, aceștia încep să se tachineze în legătură cu îmbrăcămintea și înfățișarea lor. Mira poartă o pereche de blugi și o bluză fără glugă, care lasă la vedere părul ei frumos împletit într-o coadă groasă. Fly, în schimb, este îmbrăcat în costum și cămașă și, după părerea surorii sale, arată ca un bunic în pas cu moda din urmă cu o sută de ani.

După câteva momente pline de suspans, care parcă nu se mai terminau, de după ușă se zărește înfățișarea aceleiași femei, care îi cheamă în încăpere. Pereții au multe ferestre dar și o aparatură aparte, nemaiîntâlnită de cei doi. Mira și Fly înțeleg  că aici tehnologia este cu mult mai avansată decât în lumea lor.

– Bine ați venit la Consiliul Călătoriilor, le spune femeia, care dispare în spatele unui monitor de culoare neagră.

Cei doi frați sunt primiți în Consiliu de către nouă personaje, care le sunt bizar de cunoscute.

– Bine ați venit! Noi suntem coordonatorii Consiliului Călătoriilor. Ca să nu mai fiți atât de confuzi, vă vom explica cine suntem și cu ce scop am ajuns aici. Însă trebuie să treceți prin Călătoria Începătorilor, le spune o fată drăguță, cu părul șaten și scurt, având un tatuaj interesant, reprezentând trei păsări, pe claviculă. Acum, fiecare să-și deschidă ceasul, a adăugat fata.

Cei doi frați deschid ceasurile emoționați. Închid ochii și, când îi deschid, își dau seama că se află într-un tunel foarte întunecos. La capătul acestuia este o ușiță în formă de triunghi, aparent o formă destul de neobișnuită pentru o ușă, pe care cei doi o deschid și, privind în jos, își dau seama că ceasurile au funcționat. Sub ei se află o mare nesfârșită de nisip. Problema este că ușa se află la trei metri de sol și o simplă săritură de la acea înălțime ar putea fi periculoasă. Ei încearcă să găsească o soluție,  dar chiar în următoarea secundă,  pare că tunelul începe să coboare încet până la pământ. Aceștia ies pe ușiță și pot simți sub picioarele lor nisipul vechi de peste 3000 de ani. Aproape de ei, doi giganți, unul roșu și unul verde, se luptă. Cel roșu are un cap de șarpe, pe când cel verde are un cap de șoim.

Brusc, o femeie superbă, îmbrăcată într-o rochie albă și purtând cu grație niște aripi multicolore, apare de nicăieri lângă ei. Părul și ochii ei erau negri, iar cosițele ei lungi îi alunecau pe umeri. În ochi se putea observa tristețea cu care își privea fiul. După câteva secunde, își întoarse privirea către cei doi frați și le spuse:

– Numele meu este Isis și sunt una dintre zeițele Egiptului antic! Cei ce se luptă acum sunt fiul meu, Horus, cel cu cap de șoim,  și unchiul său, Set. Ei se luptă mânați de ură, pentru tronul zeilor,  pe care Set l-a furat de la soțul meu, Osiris,  datorită invidiei și setei de putere. Din păcate,  nu pot spune că eu și soțul meu nu am căzut pradă invidiei de-a lungul vieții noastre, deoarece și noi i-am furat tronul lui Ra, zeul soarelui. Vedeți voi, datorită urii, invidiei și lăcomiei, acum Osiris e mort, ucis de Set, iar fiul meu se luptă pe viață și pe moarte cu propriul unchi. Fără ură, invidie și lăcomie, noi am fi o familie frumoasă și unită, dar acestea ne-au distrus-o. Salvați lumea ca nimeni să nu mai sufere ca mine niciodată!

În timp ce Isis le spunea toate acestea, cei doi frați au fost purtați spre o altă dimensiune, de data aceasta pe un munte unde trei bărbați se certau.

– Ei sunt Tata și cei doi unchi ai mei – Zeus, Poseidon și Hades. Numele meu este Atena și sunt fiica lui Zeus. Acești bărbați se ceartă datorită dorinței de a avea putere absolută,  fiind mânați de lăcomie.

– Ne aflam pe Muntele Olimp, chiar după momentul în care cei trei și-au  împărțit tărâmurile,  iar Hades, stăpânul  Infernului, a jurat să se răzbune pe Zeus datorită sorții sale de a rămâne veșnic sub pământ. Din acea clipă, frații nu au mai fost la fel de apropriați, nu s-au mai comportat ca niște frați,  fiind despărțiți de ură, lăcomie și invidie.

– Sunt zeița înțelepciunii, deci trebuie să credeți că am dreptate când vă spun să nu lăsați ura, invidia și lăcomia să vă conducă viața.

Doar ce a terminat zeița Atena de vorbit şi gemenii şi-au dat seama că urmează o altă călătorie în timp. Acum se aflau pe vârful unui munte la poalele căruia se puteau vedea cadavre de oameni îmbrăcați în robe lungi si negre. În fața lor apare, de data aceasta, un băiat, rănit și el, care poartă o pereche de ochelari rotunzi, iar de sub părul negru se poate observa, pe partea dreaptă a frunții, o mică cicatrice în formă de fulger.

– Numele meu este Harry Potter și vă aflați în fața „Școlii de vrăjitorii și farmece pentru Vrăjitori și Vrăjitoare Hogwarts”. La poalele școlii cred că aţi observat și voi mulțimea oamenilor, fiinţelor magice și a animalelor moarte. Acesta este rezultatul luptei cu Lordul Întunericului care, orbit de ură și de lăcomie, a nimicit toate ființele care au ieșit în calea lui în noaptea apogeului puterii sale. Datorită invidiei și urii dar și a lăcomiei de putere, mii de vrăjitori au murit azi și mult mai mulţi şi-au găsit sfârşitul de când el are putere în lume. Nu lăsaţi omenirea să-şi găsească sfârșitul! Mira și Fly închid ochii îndurerați …

Când își deschid ochii, gemenii văd oameni care se luptă pe viață şi pe moarte  într-o bătălie sângeroasă. În fața lor apare o tânără înaltă cu ochi căprui și părul castaniu prins într-o împletitură complicată.

– Numele meu este Katniss Everdeen şi sunt o fată din Districtul 12. În țara mea, Panem, președintele nostru, Snow, adoră să se uite la aceste Jocuri ale Foamei, care constau în lupta pe viață și pe moarte a 24 de copii între 12 și 18 ani (câte doi din fiecare district), până când rămâne un singur băiat și o fată în viață. Durerea lor și a familiilor care îşi pierd copiii devine distracţia pentru președinde și pentru toți locuitorii Capitoliului. Datorită lăcomiei, cei din Capitoliu doresc să aibă tot binele din lume și nu ar da nimic locuitorilor din districte, care, de multe ori, mor de foame. Ura are și ea un rol aici, ura președintelui pentru oamenii săraci din popor, care s-au răsculat împotriva lui. Aşa s-a născut America şi tot aşa se sfârşeşte. Nu lăsaţi lumea voastră să devină ce a devenit Panem!

Fly și Mira ajung, apoi, pe vârful unei clădiri mici, pătrățoase, gri și cu ferestre fumegânde, alături de replica mai tânără a fetei blonde care i-a întâmpinat la Consiliu și de la care au aflat de Călătoria Începătorilor. Privind în jur, gemenii Adrenalina îşi dau seama că se află în mijlocul unui grup de case identice, dar unele dintre  ele mult mai afectate de distrugeri decât altele. Când  cei doi se concentrează pe aleile dintre căsuţe, gemenii îşi dau seama că mulți oameni, îmbrăcați în gri, zac morţi pe pământ.

– Acestea sunt cauzele războiului dintre facțiuni, adică grupurile în care au fost împărțiți oamenii din fosta Americă, mai noul Panem, în cadrul ultimului oraș de pe suprafața globului, Chicago, le explică însoțitoarealor, cu durere în suflet. Datorită  invidiei dintre facțiuni, am ajuns să ne măcelărim între noi și cele cinci grupe s-au războit până la moarte. Oare este corect ca lumea să fie condusă de ură, lăcomie și invidie? Dacă nu sunteţi de acort cu ele, faceţi ceva, nu stați doar și priviți îngroziți, acţionaţi!

După o clipă,  frații Adrenalină se trezesc înapoi în camera din care au plecat în călătoria  care i-a zguduit atât de mult, Călătoria Începătorilor. Acum cei doi își au seama că toți cei din cameră li se par și mai cunoscuți decât la început și, înainte să poată zice ceva, o fată  blondă, cu șuviţe colorate, începe să vorbească:

– Numele meu este Sadie și, împreună cu fratele meu Karter, spuse ea arătând spre băiatul blond din spatele său, am contribuit la luptele zeilor Egiptului, salvându-l temporal de la distrugere.

– Eu sunt Percy – spune un alt băiat cu păr castaniu și cu ochi albaștri ca valurile mării. Împreună cu prietena mea Anabeth – fata din spatele lui, cu părul de culoarea nisipului auriu şi cu doi ochi de culoarea cețurilor – am salvat zeii Greciei de distrugerea cauzată de titanul Cronos dar şi de nesfârşitele lupte dintre cei trei frati: Zeus, Poseidon și Hades.

– Cu mine v-aţi mai întâlnit într-una dintre călătoriile voastre de începători, spuse Harry. Eu, ajutat de prietenii mei,  Hermione – o fată cu părul roşcat, cu pistrui și cu ochi căprui – şi     de Ron – un tânăr cu ochii albaștri de culoarea cerului de primăvară – am salvat vrăjitorii de cea mai mare amenințare, Lordul Întunecat. Cu toate acestea, Hermione călătoreşte în timp cu ajutorul unei amulete speciale, iar eu și prietenul meu Ron ne folosim baghetele.

– Cu mine și cu Tris v-ați mai întâlnit, de asemenea, şi aţi văzut de la ce am salvat lumea noastră. Pe parcursul călătoriei ați putut vedea efectele urii, invidie și lăcomiei în aceeași lume,  dar în timpuri diferite, spuse Katniss.

– Pe parcursul timpului lumea a fost condusă de ură, invidie şi lăcomie de mai multe ori, dar mereu au existat câteva persoane care să o salveze. Începând cu cele mai vechi timpuri, ale Egiptului și Greciei antice, ajungând în prezent şi călătorind în viitorul apropiat de la Hogwarts şi apoi în lumea Panemului şi a Chicago-ului, aţi observat cât rău au făcut cele trei sentimente omenirii, spuse Tris, ai cărei ochi inspirau curaj și speranță.

– Noi am format Consiliul pentru a ajuta toţi călătorii în timp și pe cei care au salvat omenirea de la distrugere, adăugă Katniss.

– Dar voi sunteți doar personajele – eroi ale unor romane şi filme de succes! Nu puteți fi reali, cum nici lumile voastre nu sunt!

– Da, și călătoria în timp este doar o poveste de adormit copiii, spusă seara de părinţi şi,  din întâmplare, voi, familia voastră, noi şi mulți alții suntem călători în timp! Mira, călătoria în timp este tot la fel de reală ca și fapul că tu te trezești în fiecare zi de dimineață!

Cei doi frați erau uluiți de multitudinea de informații pe care le-au aflat în atât de puțin timp. Fly și Mira se simțeau entuziasmați şi uşor debusolaţi de  efectele pe care le-au avut cele trei sentimente de-a lungul anilor.

– Mă scuzaţi că vă întreb, dar aş dori să aflu dacă este adevărat că şi tatăl nostru a făcut parte din Consiliu și a fost unul  dintre călătorii în timp. Mama şi cei doi şerpi ai familiei ne-au spus că el a rămas blocat într-un alt univers, dar vrem să ştim ce s-a întâmplat, zise Mira.

– Tatăl vostru a făcut parte din Consiliu mult timp și ne-a ajutat în repetate rânduri cu informaţii folositoare. Legat de el avem și o surpriză pentru voi!

– Mira? Fly? Sunteți chiar voi? spuse un domn înalt din spatele celor doi gemeni.

– Tată!!! exclamă fericiţi cei doi copii, bucuroși să-și revadă părintele demult pierdut. Cum de eşti aici? Dacă trăieşti,  de ce nu vii acasă? Și noi şi mama îţi ducem dorul atât de mult acasă, iar bunicul a murit de tristețe la doi ani după tine!

– Scumpii mei, eu pot veni doar în dimensiunea aceasta, contactul meu cu Pământul fiind întrerupt datorită întârzierii mele. De când am rămas blocat în timp, eu trăiesc aici,  supraveghindu-vă pe voi și fiindu-vă alături mereu. Eu nu pot reveni acasă până ce nu mă veți ajuta să scap din lumea în care sunt blocat acum, dar știu că, având antrenamentul necesar, voi veti reuşi, la un moment dat, să  mă găsiţi şi atunci vom merge împreună acasă, la mama voastră, ca să trăim ca înainte.

– Legat de acest antrenament, când îl vom începe? întrebă Fly, care până acum a stat visător. Eu sunt nerăbdător şi vreau să ştiu în ce constă antrenamentele acestea?

– Toate antrenamentele vă vor ajuta să călătoriți în timp sau în alte universuri. Ele vor începe chiar de azi, dar nu vor fi obişnuite, vor consta în probe sub forma de ghicitori de călătorit în timp.

– Ca să vă ajut, eu vă dau acest jurnal în care veţi găsi instructiuni. Succes! Și să ştiți că voi fi mereu aici pentru voi!

După încă cinci minute, frații Adrenalină se trezesc în podul casei alături de Black și de White, având în mâini jurnalele lor deschise la pagini albe. După câteva clipe apare, pe paginile albe, aceeași poezie, în ambele jurnale. În jurnalul lui Fly, poezia este scrisă în latină, iar în cel al Mirei, poezia este în franceză. Cei doi frați se uită unul la celălalt și Mira își traduce poezia, citind-o cu voce tare.

Este exact aceeași poezie cu a mea! exclamă Fly.

La capătul tunelului luminat

O cutie aveți de aflat.

Pe tatăl pierdut să-l recuperați,

De gândurile rele să scăpați,

Lumea să o ajutați,

Etapele să le completați!

Aproape instantaneu, cei doi gemeni ajung în marea sală a consiliului, stând în fața Hermionei.

– Ce este, Fly? Cu ce vă pot ajuta?

– În momentul în care am ajuns acasă, am găsit jurnalele cu aceste poezii în ele și nu știm cum să le folosim, spuse Mira cu neliniște și curiozitate.

– Citiți-mi!

– La capatul tunelului luminat … , spun cei doi frați împreună, după care îi aruncă o privire Hermionei, iar aceasta la face semn să continue.

Când cei doi termină de rostit poezia, ei sunt teleportați într-o altă sală, albă, goală, în care găsesc o cutie neagră. De nicăieri, se aude o voce imaterială:

„Dacă ați găsit cutia, trebuie să treceți de cinci etape:

Prima etapa este abnegația. În această etapă vă veți întâlni cu doi copii răutăcioși, iar voi va trebui să îi îndrumați spre ce este bine.

În următoarea etapă va trebui să dați dovadă că nu sunteți invidioși, ci că sunteți inteligenți; această etapă se numeste erudiție.

 În a treia etapă trebuie să demonstrați că nu sunteți lacomi, prin alegerea dintre camaraderie și bogăție, această etapă numindu-se prietenie.                            

În a patra etapă trebuie să vă înfrângeți cea mai mare teamă a voastră. Ca să scăpați de aceasta, va trebui să vă stăpâniți teama; etapa se numește neînfricare.

În cadrul ultimei etape, numite candoare, va trebui să răspundeți sincer la trei întrebări personale.”

Dupa ce au completat etapele, vocea s-a auzit din nou:

„Luati-vă răsplata!”

Serios? Doar atât? Fără felicitări?!

Chiar în acele momente, cutia neagră se deschide, iar cei doi gemeni simt fiori pe șira spinării și au o viziune cu tatăl lor. Acesta le spune:

”Felicitări, dragii mei! Ați reușit să restabiliți conexiunea dintre noi! De acum voi putea vorbi cu voi oricând. Pentru că ați trecut de etape, vă puteți începe antrenamentele. Succes!”

Mira, Fly, haideți la masă!

– Mama a ajuns deja acasă şi ar trebui să coborâm. Știi că nu îi place să aştepte! Vii, Mira ?

– Vin acum! răspunse Mira gânditoare.

Și după cină, în ciuda faptului că fratele ei şi chiar mama lor încearcă să o liniştească, încurajând-o că vor reuşi să salveze omenirea, în capul Mirei plutesc două întrebări: „Oare ne vom duce  misiunea la bun sfârșit, salvând omenirea? Dacă nu, atunci există oare un loc unde să evacuăm oamenii nevinovați când Pământul se va distruge?”